Logo Søg Åben menu
Allan Olsen

Allan Olsen

Allan Olsen slog igennem med et brag i sit første møde med den danske offentlighed i filmen ”Mig og Charly”, men rampelyset kom også til at vende op og ned på et i forvejen hektisk liv. 

Den tidlige berømmelse førte til et liv i overhalingsbanen, hvor der skulle være plads til det hele. Arbejdet som glarmester, arbejdet som skuespiller i både film og på teatret, samt en overvældende lyst til at leve det søde liv, betød at succesen ikke var uden omkostninger. 

Både mentalt, fysisk og ikke mindst alkoholisk strammede Allan Olsen sin livsbue så kraftigt, at buestrengen sprang i 1993, hvor han måtte konstatere at han havde nået bunden. Alkoholen havde ført til et misbrug og havde overtaget styringen. Allan Olsen måtte erkende, at han havde mistet kontrollen over sit eget liv.

Her kunne historien om Allan Olsen være endt i al sin gru, men han fandt en vej ud af helvede. Han tog en behandling på et hjem for alkoholikere. Her oplevede han et fællesskab, der ikke blot hjalp Allan Olsen ud af sit misbrug, men også åbnede hans øjne for en hel ny livsstil.

I dag – 13 år efter - er Allan Olsen stadigvæk alkoholiker. Men han drikker ikke. I stedet bringer han nu budskabet – at der også findes et liv efter alkoholen – videre som meget eftertragtet foredragsholder på området med et tankevækkende foredrag.Et foredrag med Allan Olsen er derfor en meget hudløs oplevelse og Allan Olsen formår at gøre det på en sober og ærlig måde som kun er de færreste foredragsholdere forundt. 

I foråret 2006 udgav Allan Olsen sin selvbiografi Et andet liv, som nu følges op med hans erindringer i bogen Midt i livet.

Reference udtalelser


Relaterede emner

Midt i livet

Bog

Midt i livet

Allan Olsen - Jan Løfberg

Skuespilleren Allan Olsen vidste, han havde mistet fodfæstet. Han var alkoholiker, og hans liv var ved at falde fra hinanden. I slutningen af 1993 traf han et afgørende valg: Han stoppede med at drikke. Midt i livet er hans beretning om, hvad der herefter skete. Hvordan han vandt det hele tilbage, selv om alt syntes tabt. Allan er et sanselig

Et andet liv

Bog

Et andet liv

Allan Olsen

For mange voksne mennesker er skuespilleren Allan Olsen ganske enkelt 'Charly'. Knallertdrengen, som greb alle om hjertet, da han som 17-årig slog igennem med et brag i filmen 'Mig og Charly'. En film hvor, den flabede glarmesterlærling nærmest spillede sig selv. Storfilmen "Johnny Larsen" indbragte få år senere Allan Olsen en Bodil for bedste man

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter