Logo Søg Åben menu
Amulya Malladi

Amulya Malladi

(f. 1974), journalist og forfatter. Amulya er født og opvokset i Indien men tilbragte flere år i USA, inden hun i 2002 flyttede til København sammen med sin danske mand og sine to sønner. Hun arbejder i dag som kommunikationschef i Novozymes.

Mødet med Danmark var sværere end Amulya havde forventet. Og selvom hun har mange gode ting at sige om Danmark, ikke mindst som børnefamilie, savner hun fortsat USA – både varmen, Barnes & Noble, Starbucks, online shopping… og ikke mindst den gæstfrihed, hun oplevede der. Som andre udlændinge oplever hun danskere som lukkede og utilgængelige og så har hun fortsat svært ved at finde rundt i den danske ironi og sarkasme. Men alligevel er det livet i Danmark og mødet med andre immigranter, der har givet hende inspiration og stof til denne roman.

Sproget har altid spillet en vigtig rolle for Amulya. Omdrejningspunktet for bogen er historien om to mennesker, der lige så stille lærer at kommunikere uden at have et fælles sprog til rådighed. Bogen skulle have handlet om kærlighed men det blev i stedet en bog om venskab, og om en kvindes kamp for at tilpasse sig livet i Danmark.

Amulya Malladi har udgivet fem romaner på engelsk: A Breath of Fresh Air, The Mango Season, Serving Crazy with Curry og Song of the Cuckoo Bird. Bøgerne er oversat til bl.a. spansk, tysk, hollandsk og nu også til dansk.

Relaterede emner

Lyden af bier

Bog

Lyden af bier

Amulya Malladi

Hovedpersonen Raihana flygter fra det krigshærgede Kabul og ender i det kolde, regnvåde Danmark. Hun længes efter sit hjemland og sin mand, som hun ikke har hørt nyt fra, siden han blev taget til fange af Talebanerne. Hun forsøger desperat at skabe sig en ny tilværelse i Danmark. På sprogskolen vil det danske sprog, der i Raihanas ører lyder som e

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter