Logo Søg Åben menu
Andrew Jennings

Andrew Jennings

Andres Jennings (f.1943) er undersøgende journalist fra Storbritannien. Han er først og fremmest kendt for sine afsløringer af organiseret kriminalitet i idrætsverdenen. Det var Andres Jennings, der forsynede FBI med det materiale, der satte gang i anholdelser af en række FIFA-topfolk. 
 
i 1996 udgav han Ringenes herrer om korruption i IOC og i 2006 Straffe! - FIFA's hemmelige verden om korruption i FIFA. Siden da har han jævnligt afsløret nye ulovligheder i FIFA i BBC-programmet Panorama.
 
Han er tidligere krigsreporter og har afdækket mafiaen i Parlermo og korruption i politiet i London.
 
I 2006 valgte de britiske fodboldfans Andres Jennings til Årets forboldskribent for hans afsløringer af FIFA-korruption.
 
i 1997 modtog han Gerlev-prisen, der gives for udvikling af idrættens kvalitet i demokratiets og ytringsfrihedens navn. Siden har han holdt adskillige foredrag i Danmark om undersøgende sportsjournalistik, og i 2013 var han hovedtaler ved Play the Game-konferencen i Aarhus.

Relaterede emner

FIFA-banden

Bog

FIFA-banden

Andrew Jennings

Verdens førende sportsgren har længe været i kløerne på en mafia. Nu er boblen bristet, og FIFA-topfolk i stribevis er blevet anholdt. Præsident Sepp Blatter selv er allerede ude i mørket og foreløbig sigtet af schweizisk politi.   FIFA-banden blotlægger de lyssky aktiviteter og luskede spil om milliarder af kroner, som skulle være gået til

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter