Logo Søg Åben menu
Gudrún Eva Minervudóttir

Gudrún Eva Minervudóttir

(f. 1976) har studeret filosofi på universitetet i Reykjavik og debuterede i 1998 som forfatter. I 2000 blev hun nomineret til den store litterære pris i Island. En pris, hun siden vandt i 2012 med romanen Allt með kossi vekur (Alting bliver vækket af et kys, ikke oversat til dansk).

For Yosoy, der er hendes fjerde roman, modtog hun avisen dv’s store kulturpris i 2006 og blev nomineret til boghandlernes litterære pris for bedste roman i 2005. Gudrún Eva regnes for at være et af Islands største litterære stjerneskud, og hendes bøger er blandt andet oversat til engelsk, tysk, fransk og italiensk. Hun er bosat i Reykjavik sammen sin mand, filminstruktøren Marteinn Thorsson, og deres barn.

Relaterede emner

Yosoy

Bog

Yosoy

Gudrún Eva Minervudóttir

En mand propper sit kronragede hoved op i enden på en anden mand. En overdimensioneret kvinde fuld af silikone stripper på scenen. Og en dreng skærer hul i sig selv for at vise sit hjerte frem for publikum. I Yosoy, skrækteatret ved verdens ende lidt uden for Reykjavik, foregår der bizarre og forrykte ting. Men teatret er kult, og folk betaler en

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter