Logo Søg Åben menu
Hans Fallada

Hans Fallada

Hans Fallada skrev Alene i Berlin mellem september og november 1946 i efterkrigstidens Berlin. Få måneder senere døde han. Romanen, der bygger på en virkelig historie, udkom i 1947, men det er først i den ucensurerede, uforkortede version fra 2011, at værket er kommet til ære og værdighed. Hans Fallada rangerer som en af det 20. århundredes største tyske forfattere.
 

Født i 1893 i Greifswald som Rudolf Wilhelm Friedrich Ditzen, forfatternavnet tog han fra to forskellige Grimm-eventyr: Hans fra ét og Fallada fra et andet. Blandt hans mest kendte værker er Lille mand, hvad nu (1932, dansk 1933) og Ulv blandt Ulve (1937, da. 1939).

Relaterede emner

I mit fremmede land

Bog

I mit fremmede land

Hans Fallada

Den 4. september 1944 bliver forfatteren Hans Fallada indlagt på en anstalt for "sindslidende forbrydere" på ubestemt tid. Han er tilsyneladende en færdig mand: Fysisk og psykisk nedbrudt, alkoholiseret og i skrivekrise. Men Fallada udnytter opholdet til at blive afvænnet – og til at skrive. Nu vil han aflægge vidnesbyrd. Netop her i "dødehuset"

Mareridt i Berlin

Bog

Mareridt i Berlin

Hans Fallada

APRIL 1945. KRIGEN ER OVRE.  Men forfatteren dr. Doll kan ikke slippe angsten. Han forfølges af en ond drøm: Sammen med hele det tyske folk er han styrtet ned i et bombekrater, og nu ligger han uden mulighed for at kunne komme op og kigger på ruinerne, der truer med at begrave ham i aske.    Selv om dr. Doll ønsker at undslippe f

Alene i Berlin

Bog

Alene i Berlin

Hans Fallada

Berlin 1940. Krigen raser, byen er lammet af frygt, mens to personer nægter at føje regimet.   I opggangen i Jablonskistraße 55 lever beboerne hver deres liv: den partitro familie Persicke, forhenværende byretsdommer Fromm, stikkeren Barkhausen og det undseelige ægtepar Otto og Anna Quangel. Da ægteparret modtager nyheden om, at deres

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter