Logo Søg Åben menu
Holger Dahl

Holger Dahl

Holger Dahl (f. 1961) er kommunikationschef, arkitekt og grafisk designer. Han har studeret både kunsthistorie, kinesisk og kinesisk kunsthistorie, før han besluttede sig for at uddanne sig i et kreativt fag. Han bor i Lyngby med sin kone og deres tre børn.

Reference udtalelser

Mængden af internationale udgivelser om Kina er eksploderet hen over den seneste halve snes år, så mon læsere med bare en gennemsnitlig interesse for dette gigantiske emne efterhånden orker mere? Til dem, der foretrækker at sige nej tak til endnu en bog om klodens ældste kontinuerlige civilisation, kommer her et råd: Hvis du kun skal læse en enkelt bog mere om Kina, så er den netop udkommet. En mageløs bog.

Flemming Ytzen

 

Holger Dahl besøgte Brønshøj Bibliotek og os, der mødte ham, oplevede et utraditionelt og fascinerende foredrag om Kina. Holger Dahl inviterede os med på sin personlige rejse til det store land, ”Riget i Midten”. Her var på ingen måde tale om et foredrag bygget op omkring, historie, politik, økonomi og samfundsudvikling fra A til Z.

Derimod formidlede Holger Dahl levende og engageret sit eget indtryk af Kina – specielt med fokus på Beijing. En stor kærlighed til landet og dets befolkning blev grundlagt allerede under Dahls første lange ophold som studerende tilbage i 1982. Siden hen fulgt op af adskillige besøg i landet, bl.a. i 2010 med sin familie. Undertrykkelse, manglende ytringsfrihed og magtdominans havde langt fra Dahls sympati, men var ikke foredragets ærinde og omdrejningspunkt. Derimod et før og et nu!

Dahl indkredsede den voldsomme udvikling, landet har gennemgået illustreret ved mange smukke fotos, oplæsning af passager, der rammende og poetisk beskriver hvordan landet, naturen, kontrasterne, menneskene opleves. En verden, som givetvis både skræmmer og fascinerer, men Henrik Dahl, som taler og læser sproget, bragte os tilhørere tættere på en forståelse af Kina og kineserne. Og som publikum bliver man både fortrinligt underholdt – og man bliver klogere!

Astrid Dalsgaard Pedersen, Brønshøj bibliotek

 

Et foredrag med appel til en bred målgruppe; både den erfarne kinarejsende og den almindelig interesserede bliver godt underholdt af en glimrende formidler. Formen er anekdotisk, krydret af flotte billeder. Holger Dahl er meget lydhør over publikums spørgsmål og svarer veloplagt på spørgsmål – stort som småt.

 

Tak for et super interessant foredrag af en meget god foredragsholder – og så er han tilmed charmerende.

Relaterede emner

Pandaeffekten

Bog

Pandaeffekten

Holger Dahl

Tag med på en rejse ind i Kinas grønne hjerte – hvor forandringerne i dag er fysiske som lussinger, hvor kommunisme er fiktion, og hvor en milliard mennesker hver dag anstrenger sig for at få billet til toget mod de gyldne tider – før det er for sent. ”Folket og kun folket er drivkraften i skabelsen af verdenshistorien”, sagde Mao Zedong. Folk

Kina - Engang for et øjeblik siden

Bog

Kina - Engang for et øjeblik siden

Holger Dahl

"Shanghai 2010. På Verdensudstillingens danske pavillon er der opstillet Bycykler, så de besøgende kan prøve en tur. Det er dog kun midaldrende og ældre kinesere, som magter turen rundt om Den Lille Havfrue. Yngre mennesker slingrer og vælter omkring til stor fare for sig selv og andre. Cykling er blevet aflært som basal færdighed, men vil måske g

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter