Logo Søg Åben menu
James Ellroy

James Ellroy

(f. 1948), er en af USA’s mest roste og læste forfattere. Han voksede op i Los Angeles og bor i dag i Californien med sin kone, forfatteren Helen Knode. 

Da Ellroy var 10 år, blev hans mor brutalt sexmyrdet. Forbrydelsen blev aldrig opklaret. 40 år efter mordet på moren genefterforskede Ellroy det sammen med en pensioneret politimand og skrev bogen Mine mørke steder om opklaringsarbejdet. Som 17-årig mistede Ellroy sin far, blev smidt ud af skolen og fra militæret og levede som småkriminel indtil han i ‘70’erne vendte sit liv på hovedet og begyndte at skrive. Romanen L.A. Confidential – fra den berømte Los Angeles Kvartet – blev filmatiseret i 1997 og nomineret til 9 Oscars.

Relaterede emner

Endestation lighuset - Historier fra L.A.

Bog

Endestation lighuset - Historier fra L.A.

James Ellroy

Historier fra L.A. Samlingen indeholder fiktion fra det kendte Ellroy-land: 40’ernes og 50’ernes Los Angeles. Bogens essays omhandler bredt fænomenet americana, men altid fanget i krydsfeltet mellem underholdningsindustri, organiseret kriminalitet og politik. Således er der tekster om boksning, fanger på dødsgangen, den offentlige anklager i Los

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter