Logo Søg Åben menu
Kvinderådet

Kvinderådet

Kvinderådet blev oprettet i 1899 med det formål at koordinere og fremme de kvindepolitiske krav og påvirke den kønspolitiske udvikling nationalt og internationalt. Ideen med Kvinderådet er at skabe en fælles platform for udviklingen af et reelt demokrati, hvor ligestilling mellem kønnene og respekt for forskelligheder står i centrum. Kvinderådets arbejde er køns- og ikke partipolitisk. Via udviklingen af en fælles politik ud fra en kvindesynsvinkel er det målet at fremme kvinders menneskerettigheder herunder forebygge vold mod kvinder, fjerne ulige løn og anden form for diskrimination på arbejdsmarkedet og sikre kvinder indflydelse i samfundets magtcentre.
 
 
MEDLEMMERNE: 
I dag er 44 organisationer medlemmer af Kvinderådet. Det er bl.a. fagforbund, politiske partiers kvindeudvalg og humanitære foreninger, men også etniske minoritets kvindeforeninger, kønsforskere og faglige kvindegrupper er medlemmer. Også enkeltpersoner støtter Kvinderådets arbejde ved at tegne støttemedlemskaber.

Relaterede emner

Øjeblikke af frihed

Bog

Øjeblikke af frihed

Kvinderådet

Kvinderådets festskrift for 100 års valgret.     Det kan opleves som en selvfølge, at alle danskere over 18 år har valgret, og at vi sammen bestemmer, hvilken politik landet skal styres med. Men det er ikke en ret, der er kommet af sig selv. De rettigheder, der øger ligestillingen, er opnået gennem kamp. Sådan er det, og s

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter