Logo Søg Åben menu
Mark Lavon ‘Levon’ Helm

Mark Lavon ‘Levon’ Helm

Mark Lavon "Levon" Helm (1940-2012) var trommeslager, sanger, guitarist og mandolinspiller i The Band og eneste amerikanske islæt i den ellers rent canadiske gruppe. Han blev født i Elaine, Arkansas, og indledte livet som rockmusiker som 17-årig i rockabilly-bandet The Hawks under ledelse af sangeren Ronnie Hawkins.

I 1963 brød The Hawks med Ronnie Hawkins og fortsatte på egen hånd med Levon Helm ved roret, indtil de i midten af 60’erne mødte Bob Dylan og blev hyret som backingband på hans ’66-turné. I 1968 debuterede The Band med albummet Music from Big Pink og nåede at udgive seks studiealbums og en række liveplader, inden de gik i op løsning i 1976. Med Levon Helm som drivkraft blev The Band gendannet i 1983 (uden Robbie Robertson), og i 90’erne udsendte bandet tre albums yderligere.

Relaterede emner

Historien om The Band - Wheels on Fire

Bog

Historien om The Band - Wheels on Fire

Mark Lavon ‘Levon’ Helm

De begyndte som Bob Dylans backingband, da folk-trubaduren satte strøm til guitarerne i 1965, og de gik i opløsning ti år senere i projektørlysenes skær, mens fi lminstruktøren Martin Scorsese dokumenterede deres sidste koncert i The Last Waltz. Derimellem udspandt sig en dekade, hvor The Band red på en bølge af musikalsk kreativitet, der gjorde d

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter