Logo Søg Åben menu
Morten pontoppidan

Morten pontoppidan

(f. 1851 - d. 1931), dansk forfatter, præst og højskolemand; bror til Henrik og Knud Pontoppidan. Hele sit liv var han en ihærdig formidler af kristendommen, som han altid tolkede i relation til den politiske og kirkepolitiske situation og formulerede i et klart og umisforståeligt dansk. Oprindelig var han grundtvigianer, men med sin kulturåbenhed og sit syn på personlig og kirkelig frihed gjorde han op med denne fløj, som han mente var endt i dogmatisk stivnen; han selv viste stor sympati for den frembrydende liberalteologi.

Pontoppidans forfatterskab er alsidigt og består af bibelkommentarer, historiske værker, biografier, debatbøger og børnebøger, fx Bibelske Historier fortalte for Børn (1909-11), der blev en klassiker.

Relaterede emner

Bibelske historier fortalt for børn

Bog

Bibelske historier fortalt for børn

Morten pontoppidan

Morten Pontoppidans populære klassiker genfortæller højdepunkterne fra Det Gamle- og Det Ny Testamente, bl.a.: Adam og Eva, Kain og Abel, Josef og hans brødre, Moses samt Jesu liv, død og opstandelse. Genfortællingerne er illustreret med et udvalg af Gustave Dorés smukke kobberstik. Bogen er optimal til oplæsning for skolebørn, men kan o

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter