Logo Søg Åben menu
Nini Theilade

Nini Theilade

Hun blev berømt for sin ynde og den sprængfarlige cocktail af uskyld og erotisk udstråling.

Fra hun var 14 år dansede hun solo for udsolgte huse over hele Europa og USA. Som 19-årig iscenesatte hun sine egne balletter på Det Kongelige Teater. Hun dansede for Max Reinhardt, indspillede film i Hollywood og var ballerina hos Ballet Russe de Monte Carlo.

Under den glitrende overflade gemte sig et ulykkeligt, ensomt og forvirret barn. Et offer for en altdominerende seksualforskrækket mors sociale og kunstneriske ambitioner. Prisen blev følelsesmæssig og seksuel umodenhed, brudte forhold, utroskab og en følelse af utilstrækkelighed i forhold til sine egne børn. Kun i dansen følte hun sig fri.

En dansk verdenskunstner fortæller ærligt sin utrolige historie i Nini Theilade – Dansen var det hele værd (2006), Selvbiografi fortalt til Lone Kühlmann.

Relaterede emner

Nini Theilade

Bog

Nini Theilade

Lone Kühlmann - Nini Theilade

- Dansen var det hele værd Hun blev berømt for sin ynde og den sprængfarlige cocktail af uskyld og erotisk udstråling. Fra hun var 14 år dansede hun solo for udsolgte huse over hele Europa og USA. Som 19-årig iscenesatte hun sine egne balletter på Det Kongelige Teater. Hun dansede for Max Reinhardt, indspillede film i Hollywood og var balleri

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter