Logo Søg Åben menu
Øystein Wiik

Øystein Wiik

Øystein Wiik (f. 1956 i Norge) er uddannet skuespiller og sanger. Han har arbejdet ved teatre og operahuse i store dele af Europa. Han slog igennem i 1989-90 som Jean Valjean i musicalen Les Misérables på Det Norske Teatret i Oslo, en rolle han ligeledes spillede i Wien og London. I 1993 oplevede han stor succes i Danmark som Tordenskjold på Gladsaxe Teater (i stykket af samme navn skrevet af James og Adam Price). Han var desuden i to år tilknyttet Den Jyske Opera i Aarhus. Sammen med komponisten Gisle Kverndokk har Øystein Wiik skrevet ἀere musicals, blandt andet Soἀes verden baseret på Jostein Gaarders roman og Jorden rundt i 80 dage efter Jules Vernes klassiker. I 2010 debuterede han som forfatter med Dræbende Applaus, som blev modtaget med stående ovationer i Norge og solgt til udgivelse i Tyskland, Holland og Danmark. Den blev ligeledes nomineret til den fornemste norske krimipris, Rivertonprisen. I 2011 udkom Øystein Wiiks anden bog, Slakteren (Tenoren).

Relaterede emner

Fighter

Bog

Fighter

Øystein Wiik

Den gamle skibsreder Herman Nordahl bliver fundet død i sin lejlighed efter en brand. Ved obduktionen viser det sig, at hans ædlere dele er blevet tortureret på en måde, man kun ser i afrikanske diktaturstater. Ikke længe efter omkommer rederifamiliens præst under mystiske omstændigheder, og et barn bliver meldt savnet i Oslo. Tom Hartmann bef

Tenoren (tidl. Dræbende applaus)

Bog

Tenoren (tidl. Dræbende applaus)

Øystein Wiik

Blodet virkede fantastisk naturtro. Angsten i Medinas blik tolkede man som udsøgt skuespilkunst. Medina kom på benene med et desperat udtryk i ansigtet, som et såret vilddyr. Han holdt sig for struben og vaklede usikkert hen mod orkestergraven. Publikum applauderede. Aldrig havde man set større indlevelse hos en scenekunstner på Den Norske Opera!

Slagteren

Bog

Slagteren

Øystein Wiik

Tom Hartmann – kulturjournalisten, der blev terrorist ved et tilfælde i Tenoren – prøver at komme på fode igen og tager til Cap Ferrat i Sydfrankrig for at besøge sin gamle studiekammerat Eddie Jones. Eddie har en forretningside, han vil drøfte med ham. Problemet er bare, at Eddie også har liget af en smuk kvinde liggende i bagagerummet i bilen.

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter