Logo Søg Åben menu
Václav Klaus

Václav Klaus

Václav Klaus har siden 2003 været præsident for Den Tjekkiske Republik. Klaus var blandt de reformøkonomer, der fi k udrejsetilladelse i det såkaldte politiske forår i Prag i slutningen af 1960erne, og han læste blandt andet økonomi i USA. Hans politiske karriere begyndte i 1989, da han blev udpeget som finansminister efter Fløjlsrevolutionen i det daværende Tjekkoslovakiet. I 1992 blev han premierminister og var en af hovedarkitekterne bag den fredelige opdeling af Tjekkiet og Slovakiet.

Relaterede emner

Europa - Bristede illusioner

Bog

Europa - Bristede illusioner

Václav Klaus

Med efterskrift af Lars Seier Christensen, Saxo banks medstifter og adm. direktør.   Prisen for årtiers fejlslagen europapolitik betales i dag. I lande som Danmark og England er den folkelige opbakning til EU så lav, at en afstemning om EU meget vel ville føre til udmeldelse. I Spanien står hver anden unge uden arbejde. Og i Grækenland, som

Blå planet i grønne lænker

Bog

Blå planet i grønne lænker

Václav Klaus

Den tjekkiske præsident, Vaclav Klaus, er stærk kritiker af teorien om, at den globale opvarmning er menneskeskabt. I sin bog argumenterer han for, at vores kamp for miljøet er undergravende og udgør en trussel for friheden, demokratiet og markedsøkonomien. Et relevant oplæg til heftig debat op til klimatopmødet i København.

PeoplesPress.dk
Telefon: +45 3311 3311 - E-mail: info@peoplespress.dk
Facebook Twitter